Vibracijska vježba

Vibracijska vježba

Vibracijski trening je spoj tjelesnog treninga i vibracija koji se koristi u liječenju i prevenciji brojnih bolesti i problema, a iznimno je učinkovit u mršavljenju, podizanju tonusa tijela i uklanjanju celulita.

Vibracijska vježba je sastavni dio paketa “Snelly Star” za kojeg trenutno možete ostvariti poseban popust! Saznajte više o TRENUTNOJ PROMOCIJI

Vibracijski trening omogućuje progresivno mršavljenje čime se štedi do 85% potrebnog vremena i truda u odnosu na klasični trening.

Koje su prednosti vibracijske vježbe?

Za koga je vježba prikladna?

Vježbanje uz pomoć vibracijske tehnologije prikladno je za gotovo sve, bez obzira na dob, psihičko i neurološko stanje, pa tako i za one koji iz različitih razloga ne mogu koristiti klasične oblike tjelovježbe.

Poboljšava snagu mišića
Ubrzava sagorijevanje masti
Djeluje anticelulitno
Povećava gustoću kostiju
Poboljšava mobilnost
Smanjuje stres
Omogućuje regeneraciju
Poboljšava raspoloženje
Poboljšava koordinaciju
Ubrzava cirkulaciju
Ublažava bol
Izaziva lučenje hormona
Poboljšava fizičku izdržljivost i
Povećava energiju

Kako funkcionira vibracijski trening?

  • Trening na vibroploči traje 25 minuta i samostalna je trenažna cjelina, bez kombinacije s treningom na biciklu u Thermoslimu.
  • Vibracijski trening koristi se principom vibracijskog treninga koji potiče prirodnu reakciju tijela na vibracije. To potiče tijelo da na vibracije odgovori refleksnom kontrakcijom mišića od 25 do 50 puta u sekundi.
  • Vježbači izvode vježbu bez cipela jer se time samo pogoršava prijenos vibracija na tijelo i time smanjuje učinkovitost vježbe.
  • U trening vibracijske ploče uključujemo statičke i dinamičke vježbe koje se izvode u tri serije.
  • I trajanje svake vježbe i učestalost prilagođava i povećava terapeut prema sposobnostima vježbača.

Apsolutne kontraindikacije:

Vježbe na vibrirajućoj ploči se ne preporučuju/ne izvode u slučaju apsolutnih kontraindikacija.

Relativne kontraindikacije:

Vježbanje niskog intenziteta sigurno je za ova stanja i može pomoći u poboljšanju stanja. Za korištenje vibracijske ploče u slučaju relativnih kontraindikacija potrebna je konzultacija s osobnim liječnikom koji izdaje i dopuštenje za vježbanje.

Počeci vibracijskog treninga datiraju još od razvoja sovjetskog svemirskog programa, kada su ruski istraživači eksperimentima otkrili da korištenjem vibracijskog treninga može poboljšati gustoću kostiju i ojačati mišiće kozmonauta koji dugo vremena provode u bestežinskom stanju. Danas NASA uspješno koristi vibracijski trening kao dio redovite obuke za svemirske letove.
Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!