Što može biti bolje za ručak od jela napravljenog od tri najukusnija sastojka? Ukusne tikvice koje su odlične za održavanje vitke linije, pomažu u koncentraciji, smiruju živce, jačaju mišiće i srce, ovoga puta predstavljaju našu bazu.
Napunit ćemo ih piletinom i idealnom namirnicom koja sadrži mnogo vlakana i mineralnih tvari, a posebno mnogo lako probavljivih bjelančevina, odnosno lećom. Dobar okus, dugotrajan osjećaj sitosti, laka probavljivost i dobro raspoloženje…sve odjednom, zar ne?
Sastojci za dvije osobe:
- 2 velike zelene tikvice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice soli
- 1 režanj češnjaka
- 100 g pilećeg mesa
- 100 g žute leće
- 1 manja vezica svježeg peršina
- prstohvat majčine dušice
- sok od ½ limuna
- svježe mljeveni papar
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 žličica maslaca
- 50 g sira (po želji)
Priprema:
Preporučujemo da prvo skuhate leću. U trgovinama ćete pronaći nekoliko vrsta leće, ali ako želite najbržu leću, najbolje je posegnuti za žutom lećom. Kuha se tako da se u lonac na maslinovom ulju doda luk i poprži. Dodajte leću i začine (češnjak, papar, peršin, majčina dušica) i sve podlijte vodom. Kuhajte ga oko 20 minuta i kada leća omekša ocijedite je.
Piletinu posolite i popaprite, au međuvremenu na maslinovom ulju popržite luk i popržite piletinu zajedno s paprikom. Kad dobije svijetlo žuto-smeđu boju, ostavite ga sa strane. Tikvice izdubite, uklonite peteljke, a ostatak izrežite. Sve zajedno pomiješajte u posudi s lećom i piletinom te poškropite limunovim sokom. Dodajte sol i papar.
Potom pleh namazati maslacem i na njega poslagati tikvice. Pecite oko 20 minuta na 180°C, izvadite iz pećnice, napunite tikvice sadržajem i pecite još 15 minuta. Po želji 5 minuta prije kraja na vrh možete dodati sir i ukusan ručak je gotov.
DOBAR TEK!