Tikvice punjene piletinom i lećom

Što može biti bolje za ručak od jela napravljenog od tri najukusnija sastojka? Ukusne tikvice koje su odlične za održavanje vitke linije, pomažu u koncentraciji, smiruju živce, jačaju mišiće i srce, ovoga puta predstavljaju našu bazu.

Napunit ćemo ih piletinom i idealnom namirnicom koja sadrži mnogo vlakana i mineralnih tvari, a posebno mnogo lako probavljivih bjelančevina, odnosno lećom. Dobar okus, dugotrajan osjećaj sitosti, laka probavljivost i dobro raspoloženje…sve odjednom, zar ne?

 

Sastojci za dvije osobe:

  • 2 velike zelene tikvice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice soli
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g pilećeg mesa
  • 100 g žute leće
  • 1 manja vezica svježeg peršina
  • prstohvat majčine dušice
  • sok od ½ limuna
  • svježe mljeveni papar
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 žličica maslaca
  • 50 g sira (po želji)

 

Priprema:

Preporučujemo da prvo skuhate leću. U trgovinama ćete pronaći nekoliko vrsta leće, ali ako želite najbržu leću, najbolje je posegnuti za žutom lećom. Kuha se tako da se u lonac na maslinovom ulju doda luk i poprži. Dodajte leću i začine (češnjak, papar, peršin, majčina dušica) i sve podlijte vodom. Kuhajte ga oko 20 minuta i kada leća omekša ocijedite je.

Piletinu posolite i popaprite, au međuvremenu na maslinovom ulju popržite luk i popržite piletinu zajedno s paprikom. Kad dobije svijetlo žuto-smeđu boju, ostavite ga sa strane. Tikvice izdubite, uklonite peteljke, a ostatak izrežite. Sve zajedno pomiješajte u posudi s lećom i piletinom te poškropite limunovim sokom. Dodajte sol i papar.

Potom pleh namazati maslacem i na njega poslagati tikvice. Pecite oko 20 minuta na 180°C, izvadite iz pećnice, napunite tikvice sadržajem i pecite još 15 minuta. Po želji 5 minuta prije kraja na vrh možete dodati sir i ukusan ručak je gotov.

 

DOBAR TEK!

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!