6 SAVJETA KOJI ĆE VAM POMOĆI DA POČNETE MRŠAVITI I PREBLIKOVATI SVOJE TIJELO

Nijedan početak nije lak, pogotovo kada je u pitanju gubitak kilograma i višak kilograma. Trajni rezultati zahtijevaju holističku transformaciju životnog stila, što također uključuje promjenu uvriježenih obrazaca ponašanja. Bilo da tek počinjete ili imate iskustva s programima mršavljenja i preoblikovanja tijela, evo nekih od najboljih savjeta koji će vam pomoći prevladati prepreke na putu do željene tjelesne građe i dobrobiti.

 

1. Odgovorite na ključna pitanja

Kada se odlučite za veliku promjenu u svom životu, poput mršavljenja i preoblikovanja tijela, prvo možete odgovoriti na sljedeća pitanja:

  1. Zašto želite smršaviti (razlozi su estetski, medicinski ili drugi);
  2. Što još želite osim mršavljenja (zdraviji način života, više vježbanja, bolje osjećanje, više energije,…);
  3. Koja je vaša idealna tjelesna težina odnosno koliko želite smršaviti i
  4. Kakav je vaš odnos prema hrani i imate li možda problema psihičke prirode (više o tome ovdje) gdje vam je potrebna dodatna podrška.

2. Rastavite ciljeve na manje, jednostavnije korake

Ključno je da što bolje definirate svoje ciljeve. Bit će vam korisno da ih zapišete i za svaki odredite realan rok (željenu tjelesnu težinu, zdraviji odnos prema hrani, više tjelovježbe…). Zatim razbijte put do konačnog odredišta na manje, međukorake.

Za zdravo i dugotrajno mršavljenje minimalni vremenski interval za gubljenje prvih kilograma trebao bi biti tri mjeseca; ovo je vrijeme kada ćete se moći postupno naviknuti na nove prehrambene navike i na fiziološkoj i na psihičkoj razini bez nuspojava i duže ih zadržati.

3. Nemojte biti prestrogi prema sebi

U Linea Snelli vjerujemo da svaka žena može uspješno preoblikovati svoju tjelesnu građu i sveobuhvatno poboljšati kvalitetu svog života u potpunosti bez gladovanja, velikih utega i ekstremnih fizičkih napora.

Koliko brzo, u kojoj mjeri i na koji način možete najučinkovitije ostvariti svoje ciljeve, posavjetujte se s našim iskusnim terapeutima, koji su ispratili brojne zadovoljne korisnike na putu transformacije. Iskustvo iz višegodišnje prakse pokazuje da svaka žena može postići skladnu ženstvenu liniju mekšim pristupima, prikladnu i za početnike i za iskusnije korisnice.

4. Poštujte svoje sposobnosti i počnite postupno

Najvažniji čimbenik uspjeha naših posjetitelja je individualni tretman ili prilagodba programa, jer svaka žena ima svoje, jedinstvene sposobnosti, predispozicije, ograničenja i želje. Tako svaki program posebno osmišljavamo i povećavamo ga samo do one mjere u kojoj se klijentica  osjeća samopouzdano, dobro i motivirano. Na besplatnim i neobvezujućim prvim konzultacijama možete saznati koja bi vam kombinacija terapija i vježbi najviše odgovarala.

5. Zakažite dane vježbanja i terapije u svom kalendaru

Neka vaši treninzi i posjete Linea Snella centrima budu vaš prioritet – kao da dogovarate poslovni sastanak. Zakažite dane vježbanja u svom kalendaru i unaprijed dogovorite kako će svaki trening izgledati. Tako ćete prije nego što krenete znati što možete očekivati ​​i kako se možete pripremiti za to večer prije (pripremite odjeću, opremu, zdrav zalogaj za put,…).

6. Uzmite si vremena za oporavak

Svaki oblik vježbanja predstavlja napor ili stres za naše tijelo. Odmor je stoga važan dio svake vježbe, ali ne mora nužno značiti ležanje na kauču ispred televizora. U Linea Snella centrima nakon treninga u Thermoslimu preporučamo terapiju Bodywarmom, gdje na konstantnoj temperaturi od 37°C, tijekom ugodnog opuštanja, dodatno jačaju i njeguju tkivo.

Uspješnoj regeneraciji pridonosi i aktivan odmor ili aktivni oporavak u obliku lagane tjelesne aktivnosti, poput hodanja, joge, vježbi istezanja ili plivanja. Bitno je da ova vrsta aktivnosti bude manje intenzivna od vašeg uobičajenog treninga, jer je glavna svrha opustiti se, ostati motivirani za vježbanje, a istovremeno potaknuti napete mišiće da brže razgrade mliječnu kiselinu.

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!