OČISTITE TIJELO PRIRODNO I PRIPREMITE GA ZA HLADNIJE DANE

Već krajem ljeta sve češće čujemo i čitamo o jesenskoj detoksikaciji koja bi trebala pomoći našem tijelu i spriječiti zimske bolesti. Većina ljudi se sjeća ljetnih izleta, večernjih zabava, koktela na plaži i drugih prijestupa te osjećaju da stvarno trebaju očistiti i ukloniti iz svojih tijela sve štetne tvari koje su pojeli i popili.

No je li naše tijelo doista toliko „otrovano“ da bismo ga trebali očistiti i pribjeći ekstremnim metodama poboljšanja zdravlja? Iako pripremamo zdravu i organsku hranu, ponekad se nađemo u situacijama kada nemamo tu mogućnost.

Kad jedemo u restoranima ili kod prijatelja, nemamo kontrolu nad sastojcima, a čak i zrak i voda koju pijemo mogu sadržavati štetne tvari. Naše se okruženje sve više truje, a naša sposobnost da trujemo sami sebe, ista je kao i prošlog stoljeća. Ako na tijelo stavimo dodatni stres svojim nezdravim navikama, tijelo će nam samo poručiti da je opterećeno.

 

Kako znamo da je naše tijelo opterećeno?

Nezdrav način života prvo se počinje pokazivati na dobrobiti i izgledu. Suprotno tome, naše zdravlje i dobrobit odražavaju se na našem tijelu, licu, koži, kosi, noktima. Dakle, kada kažemo da “ljepota dolazi iznutra” to nije samo fraza.

To je zaista istina. Kada je naše tijelo zasićeno nezdravim tvarima i potrebno mu je čišćenje, najčešće se očituje u alergijskim reakcijama, probavnim problemima (žgaravica, bolovi u trbuhu, napuhnutost…), osipima ili aknama na koži, umoru i iritaciji, glavoboljama, lošoj koncentraciji, a često i u debljanju.

Kako očistiti tijelo i rasteretiti ga?

Jedna od osnovnih funkcija našeg tijela je samočišćenje. Naše tijelo ima sposobnost samo eliminirati toksine i druge štetne tvari od kojih nema koristi ako mu pružimo priliku i ako toksini nisu prisutni u pretjeranim količinama. Ne postoji čudesna metoda koja eliminira učinke stresnog načina života, dugotrajne nezdrave prehrane, pijenja, pušenja i drugih nezdravih navika preko noći.

Moramo biti svjesni da od povremenog „općeg“ čišćenja možemo tijelu učiniti više štete nego koristi. Samo redovitom detoksikacijom ili promjenom načina života možemo pomoći tijelu održati ravnotežu i boriti se protiv toksina koji nas prožimaju na svakom koraku. Prvi korak svake detoksikacije je prepoznavanje nezdravih navika.

Kao što su pušenje, pijenje alkohola ili konzumiranje slatkiša, nepotrebnih lijekova ili dodataka prehrani. Nakon toga slijedi promjena prehrambenih obrazaca, konzumacija svježe, sezonske i neprerađene hrane, raznolikost jelovnika biljem i začinima, pijenje dovoljnih količina vode, redovita tjelovježba i smirivanje uma te opuštanje tijela vježbanjem, meditacijom, masažom ili terapijama.

Kada tijelo nije opterećeno probavom teške hrane, može započeti proces uklanjanja toksina iz tijela, što se očituje u boljem protoku energije, koncentraciji, jačanju imunološkog sustava, ljepšoj i čišćoj koži te često gubitku viška kilograma.

 

Kakvu hranu odabrati na jesen?

Ako smo ljeti preferirali hladno pripremljenu hranu (sirove namirnice, salate, smoothije i sokove), dobra je ideja da na jesen hladnu hranu zamijeniti toplim, laganim, kuhanim jelima koja će nas ojačati.

Kombinirajte žitarice, lakše probavljive mahunarke i povrće i odaberite začine koji će zagrijati vaše tijelo: cimet, đumbir, klinčići, papar, muškatni oraščić … Za doručak se počastite raznim kuhanim kašama sa suhim voćem i cimetom ako ste navikli na hladan doručak , ali popijte barem čašu tople vode na prazan želudac.

 

Riješite se stresa jednom zauvijek.

Baš kao što ne možemo ukloniti štetne učinke nezdrave hrane povremenim postom ili općom detoksikacijom, tako nećemo ukloniti stres povremenom jogom i meditacijom. Opuštanje bi trebalo postati dio naše svakodnevne rutine, čak i ako to znači da se samo trebamo odmoriti od posla i duboko udahnuti.

Ako vam je posao pretežno sjedeći, obavezno uzmite nekoliko minuta za vježbe istezanja i puno svježeg zraka. Slušajte svoje tijelo i pronađite metodu čišćenja i opuštanja koja vam je najbliža i ne zahtijeva previše odricanja i patnje. Isprobajte masaže, saune ili terapije kako biste se riješili onih toksina iz tijela koji se inače teško izlučuju.

U Linea Snella centrima, posebno smo posvećeni detoksikaciji i pročišćavanju organizma kroz savjete o prehrani i kroz sve terapije koje su bazirane na toplini (37*C) što potiče detoksikaciju i smanjenje opsega, pomaže prokrvljenosti, ublažava bol, uklanja upalu, smanjuje krvni tlak, usporava starenje, hrani kožu i otklanja umor.

Ako i vi smatrate da je došlo vrijeme za promjene i trebate stručnu pomoć u preoblikovanju svog stila života, prijavite se na besplatno i neobvezujuće prvo savjetovanje.

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!