OTPUSTITE NAPETOST MEDITACIJOM

Kad prođemo kroz teško razdoblje, treba nam vremena da nestane napetosti. Iako ne možemo kontrolirati sve što nam se događa u životu, možemo naučiti kako se prilagoditi okolnostima i prihvatiti promjene. Meditacija nam također može pomoći u tome.

Za bolje zdravlje i osjećaj, početnicima je dovoljno 5 do 10 minuta kvalitetne meditacije na dan. Sve što trebate za vježbanje meditacije kod kuće je miran kutak, upornost i malo strpljenja. Postupno možete produžiti trajanje meditacije po svojoj želji.

 

Možemo meditirati na različite načine

Prvi korak ka dubinskoj meditaciji je pasivna meditacija, kada pokušavamo zanemariti svijet oko nas i usredotočiti se samo na dah, dio tijela, predmet ili riječ. U potpunosti se smirujemo i spojimo s okolinom. Kad u tome uspijemo, možemo isprobati različite tehnike meditacije.

Početnici si mogu pomoći slijedećim savjetima:

  1. Pronađite mirno mjesto. Povucite se u zatvorenu sobu ili na udaljeno mjesto negdje u prirodi, gdje vjerojatno nikoga nećete sresti. Početnicima će biti lakše puštati opuštajuću glazbu dok meditiraju.
  2. Sjedite udobno. U ovoj fazi uopće nije važno u kojem ste položaju. Važno je da vam je ugodno, da se možete opustiti i da vas položaj ne uspava. Ako ujutro meditirate ležeći u krevetu, velika je vjerojatnost da ćete ponovno zaspati. Najbolje je pozicionirati se u sjedećem položaju s rukama naslonjenim na noge.
  3. Postupno povećavajte vrijeme meditacije. Počnite s 5 minuta dnevno, a zatim nekoliko puta na dan uzimajte 5 minuta za meditaciju, pokušajte 10 minuta nakon otprilike tjedan dana. Na kraju produžite vrijeme meditacije koliko želite. Tijekom meditacije važno je ostati u potpunosti usredotočen.
  4. Organizirajte se. Unaprijed organizirajte vrijeme u danu koje ćete posvetiti meditaciji. Postavite podsjetnik. Meditacija može biti i vaša jutarnja ili večernja rutina.
  5. Pustite misli da dođu i odu. Sigurno će vam se, barem na početku, biti teško usredotočiti. Ne odupirite se prisilnim mislima, samo ih promatrajte kao oblak koji dolazi i odlazi s vjetrom.

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!