SLANI MUFFINI OD BUNDEVE SA ZOBENIM PAHULJICAMA

Muffini od bundeve odličan su jesenski dodatak vašem jelovniku. Jednostavni su i brzi za napraviti, a okus muffina ovisi uglavnom o vrsti bundeve koju koristite. Igrajte se okusima i provjerite sviđaju li vam se više muffini od bundeve s pireom od muškatne ili hokaido bundeve.

Pire od bundeve napravite od mesnatog dijela bundeve koji kuhate u maloj količini vode dok ne omekša. Zatim ga ručnim mikserom izmiksajte u kašu, slijedite jednostavan recept u nastavku i za 45 minuta vaš će stol krasiti ukusni i pahuljasti muffini od bundeve.

 

 

Sastojci za 2 osobe:

  • 2 šalice integralnog pšeničnog brašna (npr. pirovog)
  • 1 šalica zobenih pahuljica (najbolje zdrobljenih)
  • 1,5 žličice praška za pecivo (po mogućnosti od vinskog kamena)
  • 1,5 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice nerafinirane soli
  • 4 šalice pirea od bundeve
  • Pola šalice maslinovog ulja
  • 2 žličice jabučnog octa

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine i lagano ga namažite maslinovim uljem.
  2. U zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte zobene pahuljice i 2 žličice soli te promiješajte.
  3. Suhim sastojcima dodajte pire od bundeve, maslinovo ulje i jabučni ocat te promiješajte.
  4. Smjesu podijelite u kalup za muffine i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 160 stupnjeva oko 35 minuta.
  5. Čačkalicom možete provjeriti jesu li muffini od bundeve gotovi tijekom pečenja.

Dobar tek!

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!