Muffini od bundeve odličan su jesenski dodatak vašem jelovniku. Jednostavni su i brzi za napraviti, a okus muffina ovisi uglavnom o vrsti bundeve koju koristite. Igrajte se okusima i provjerite sviđaju li vam se više muffini od bundeve s pireom od muškatne ili hokaido bundeve.
Pire od bundeve napravite od mesnatog dijela bundeve koji kuhate u maloj količini vode dok ne omekša. Zatim ga ručnim mikserom izmiksajte u kašu, slijedite jednostavan recept u nastavku i za 45 minuta vaš će stol krasiti ukusni i pahuljasti muffini od bundeve.

Sastojci za 2 osobe:
- 2 šalice integralnog pšeničnog brašna (npr. pirovog)
- 1 šalica zobenih pahuljica (najbolje zdrobljenih)
- 1,5 žličice praška za pecivo (po mogućnosti od vinskog kamena)
- 1,5 žličice sode bikarbone
- 2 žličice nerafinirane soli
- 4 šalice pirea od bundeve
- Pola šalice maslinovog ulja
- 2 žličice jabučnog octa
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine i lagano ga namažite maslinovim uljem.
- U zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte zobene pahuljice i 2 žličice soli te promiješajte.
- Suhim sastojcima dodajte pire od bundeve, maslinovo ulje i jabučni ocat te promiješajte.
- Smjesu podijelite u kalup za muffine i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 160 stupnjeva oko 35 minuta.
- Čačkalicom možete provjeriti jesu li muffini od bundeve gotovi tijekom pečenja.
Dobar tek!