Recept – zdrave muffini: zasebno pomiješajte suhe sastojke (zobeno brašno, heljdo i raženo brašno, sol, prašak i sodu bikarbonu) i vlažne sastojke (jaje, kokosov maslac, zaslađivač, grčki jogurt).
Sastojci:
- 25 g zobene kaše
- 35 g heljdinog brašna
- 45 g raženog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 45 g kokosovog maslaca
- žlice agavinog sirupa ili drugog zaslađivača
- 125 g grčkog jogurta
- koru limuna
- 70 g borovnica
Zdravi muffini – postupak pripreme:
Postavite pećnicu na 180°C.
Vlažne sastojke prelijte preko suhih i brzo promiješajte smjesu, ali nemojte pretjerivati da muffini ne postanu tvrdi i suhi. Važno je da masa bude glatka. Zatim dodajte limunovu koricu i lagano umiješajte borovnice.
Rasporedite tijesto u posudice za muffine do dvije trećine i pecite 25 minuta na srednjoj visini pećnice na 180°C. Dobro je okrenuti posudice za pečenje u pećnici tijekom pečenja: stavite muffine koji su pečeni blizu vrata pećnice s unutarnje strane i obratno. Također, pripazite da muffine ne pečete predugo jer će se osušiti. Muffini su gotovi kada im se volumen udvostruči.
Dobar tek!