ZDRAVI MUFFINI OD BOROVNICA

Recept – zdrave muffini: zasebno pomiješajte suhe sastojke (zobeno brašno, heljdo i raženo brašno, sol, prašak i sodu bikarbonu) i vlažne sastojke (jaje, kokosov maslac, zaslađivač, grčki jogurt).

Sastojci:

  • 25 g zobene kaše
  • 35 g heljdinog brašna
  • 45 g raženog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 45 g kokosovog maslaca
  • žlice agavinog sirupa ili drugog zaslađivača
  • 125 g grčkog jogurta
  • koru limuna
  • 70 g borovnica

 

Zdravi muffini – postupak pripreme:

Postavite pećnicu na 180°C.

Vlažne sastojke prelijte preko suhih i brzo promiješajte smjesu, ali nemojte pretjerivati da muffini ne postanu tvrdi i suhi. Važno je da masa bude glatka. Zatim dodajte limunovu koricu i lagano umiješajte borovnice.

Rasporedite tijesto u posudice za muffine do dvije trećine i pecite 25 minuta na srednjoj visini pećnice na 180°C. Dobro je okrenuti posudice za pečenje u pećnici tijekom pečenja: stavite muffine koji su pečeni blizu vrata pećnice s unutarnje strane i obratno. Također, pripazite da muffine ne pečete predugo jer će se osušiti. Muffini su gotovi kada im se volumen udvostruči.

Dobar tek!

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!