KAKO ODRŽAVATI MOTIVACIJU ZA MRŠAVLJENJE?

zgubite li motivaciju u hladnim mjesecima za održavanje zdravog tijela i brigu o svom tijelu? Jesu li se ljetni kilogrami vratili? Ne bojte se! Prikupili smo gomilu savjeta vrhunskih stručnjaka – liječnika, psihologa, trenera – kako bi nam dali neke od najboljih, inspirativnih savjeta kako vas motivirati za gubitak kilograma.

Uspješno održavanje motivacije

Evo nekoliko savjeta koje trebate učiniti kad gubite volju i motivaciju na putu:

 

1. Razmišljajte o zdravlju, a ne o gubitku kilograma.

Birate li samo dijetnu i niskokaloričnu hranu za vrijeme mršavljenja? To vas može dovesti povećanja tjelesne težine kada se vratite na svoje stare prehrambene navike. Morate jesti svaki dan, zašto onda ne jesti i ukusno i fino i zdravo?

2. Postavite dostižne ciljeve.

Zapitajte se da li je razumno ono što želite postići. Pokušaj da izgubite previše kilograma u vrlo kratkom vremenu može vas zapravo brzo vratiti na početak.

3. Tri koraka do cilja.

Preambiciozni ciljevi (poput gubitka 50 kilograma) mogu biti vrlo nedostižni i brzo možemo izgubiti motivaciju jer je potrebno neko vrijeme da to postignemo. Podijelite svoj cilj na manje dijelove.

Stvaranje cilja u tri koraka olakšava izgradnju zdravog načina života nego pretjerivanje i želja za svime u jednom potezu.

4. Ograničite, ali ne isključujte.

Izbacivanje vaših omiljenih namirnica s vašeg popisa hrane pruža vam još veću želju za njima. Umjesto toga, dozvolite si i manje zdravu hrane, ali pronađite način da je ograničite (po obroku ili učestalosti) kako se ne biste osjećali uskraćeno.

 

5. Proslavite male uspjehe!

Zapamtite da se mršavljenje može više usporediti s maratonom nego trčanjem na 100 metara. Praćenjem svojih tjednih ili mjesečnih ciljeva pratit će vaše rezultate, što će vas korak po korak motivirati za postizanje novih ciljeva.

6. Imajte odgovornu osobu sa sobom.

Pronađite prijatelja, rođaka ili skupinu ljudi (Linea Snella) koja će vas pratiti i ohrabriti u vašem treningu.

7. Promijenite ono što se događa oko vas.

Ponašanje obično ovisi o okolini u kojoj se nalazimo. Ukoliko kolege s posla naručuju hranu, ili pak odlaze po grickalice u trgovinu, vi budite ustrajni u svojim zdravijim odabirima, a tako možete utjecati i na njihove životne odluke.

8. Budite vlastiti motivator.

U prostor stanovanja postavite poruke s ohrabrujućim mislima i afirmacijama: „Odlično se osjećam“ ili „Hrana je gorivo, jedem kad mi je potrebno“.

9. Dijelite svoj uspjeh s drugima.

Zašto ne biste podijelili svoj uspjeh za bolju motivaciju s prijateljima i onima koje volite? Vaš će tim za podršku podržavati, ohrabrivati ​​i motivirati vas na putu.

10. Spoznaj sebe.

Vrlo je važno shvatiti sebe kao osobu i zašto ste odlučili poduzeti određene korake. Ne radite stvari koje su u suprotnosti s vašim prirodnim sposobnostima. Ako ste osoba koja voli šetati, nemojte se forsirati na maratonske trke.

11. Nagradite se.

Kad znate da ste učinili nešto dobro za svoje tijelo, nagradite se! Pronađite nagradu koja vas inspirira – nove tenisice ili nova sportska oprema, šetnja, opuštajuća kupka ili pedikura. Možda ćete se iznenaditi, ali to će vam pomoći da ostanete motivirani i trud će se isplatiti. 😉

12. Poklonite svoju staru odjeću.

Umjesto da pohranjujete staru odjeću koja vam je već prevelika za vrijeme gubitka kilograma, trebali biste je donirati. Tada svjesno donosite odluku da ste na putu dugoročne promjene i novog životnog stila, i da se na stari nećete vraćati.

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!