DOBILA SAM 10 KILA NAKON DRUGOG DJETETA

Dobila sam 10 kilograma nakon drugog djeteta – dosta je česta rečenica mladih majki koje su nedavno rodile drugog mališana. Dakako, brojka kila varira od žene do žene, ali zašto je kilaža za vrijeme dvije trudnoće toliko različita?

Svaka trudnoća je drugačija, svako tijelo je drugačije, a da ne spominjemo hormone. Skidanje kilaže nakon drugog djeteta može biti posebno teško jer su se obaveze poduplale – od ponovnog mijenjanja rasporeda spavanja, hranjenja, pa do trčkaranja za prvim djetetom. Briga o dvoje male djece znači manje vremena za brigu o sebi. Stoga, skidanje kila nakon svake naredne trudnoće postaje novi izazov za svaku ženu.

Svaka žena koja želi nakon drugog djeteta skinuti kilažu koju je dobila za vrijeme druge trudnoće ima nove zadatke: konstantna briga za dvoje mališana, ostati pozitivna i biti realna. Deset kila nakon drugog poroda nije lako za skinuti, bez obzira na pomoć partnera, obitelji i prijatelja.

Koliko treba vremena za skidanje kila nakon druge trudnoće? 

Kao što smo spomenuli, svaka je trudnoća drugačija i već znamo da žena za vrijeme trudnoće dobije do 15-ak kila, a nedugo nakon poroda izgubi oko 5 kila – što je težina bebe i posteljice s plodnom vodom. Dakle, ostaje nam 10 kila nakon porodakoje želimo izgubiti.

 

Kako izgubiti kilograme nakon druge trudnoće?

Šest tjedana nakon poroda, maternica se vraća u oblik prije trudnoće, grudi se smanjuju, kao i masno tkivo koje je tijelo nakupilo kako bi osiguralo sve potrebno bebi da raste i razvija se. Svaka kila nakon toga koja se gubi ili ne, ovisi o mnogo faktora, pa i o tome koliko smo kila imale prije druge trudnoće. Ako ste nakon trudnoće dobile i više od 10 kilograma, jasno je da će skidanje te kilaže malo dulje potrajati, no čak i ako treba 2 godine, što se smatra sasvim normalnim vremenskim periodom za skidanje, niste same. Svakom tijelu treba drugačiji period za skidanje kila, pa budite optimistične!

Kako ne biste zbrajale i oduzimale kalorije nakon porođaja, svakako je najbolje savjetovati se s liječnikom i slušati svoje tijelo – ipak ono zna najbolje!

Ako ste spremne skidati porođajnu kilažu (uz brigu o djeci), najbolje je za prvu ruku početi mjesec i pol nakon porođaja, ako ne i kasnije, jer su vam kalorije i energija i više nego potrebni u prvih mjesec dana kako biste povratile energiju, ali i osigurale dovoljno vitamina za dojenje bebe, plus briga o starijem djetetu!

Ne mogu skinuti kile nakon drugog djeteta

Zbog raznih faktora koji utječu na nas, postoji mogućnost da ne možete skinuti kile nakon drugog porođaja. Zašto? Jedan od najčešćih faktora definitno je kilaža između dva poroda. Ako nakon rođenja prvog djeteta niste vratile svoju kilažu na onu prije trudnoće (što je sasvim normalno), tu je već startnih par kilograma za drugu trudnoću.

Vaše tijelo pamti svaku promjenu, pa sve što se sporijim tempom prolazile za vrijeme prve trudnoće, u drugoj se sve vidi i osjeti brže. Ako ste sada u poziciji s dvoje male djece i želite se vratiti u formu, najbolje je početi s treninzima kod kuće – uz nekoliko korisnih videa koji se mogu pronaći na internetu, barem dok bebe spavaju! Ako vježbanje kod kuće nije opcija, uvijek možete mališane staviti u nosiljke ili kolica, pa prošetati na svježem zraku, što se već računa kao tjelovježba! Također, uvijek imate opciju ostaviti djecu kod partnera, obitelji ili kod prijatelja na čuvanje kako biste ukrale barem sat vremena za sebe, što je vrlo preporučljivo za mlade majke. Uzmite si vremena da se posvetite i sebi. Osim brige o fizičkom zdravlju, bitno je i mentalno zdravlje.

Što se bolje osjećate u vlastitoj koži, lakše će vam biti i prihvaćanje fizičkih promjena. S laganim vježbama koje dolaze prirodno (često saginjanje u krevetiće i podizanje djece, nošenje djece, šetnja do dućana i natrag, pospremanje igračaka i slično), savjetujemo i posebne vježbe za trbušne mišiće nakon poroda – koji prolaze iznimno puno za vrijeme trudnoće. Također, pravilna prehrana i bilo kakva vrsta fizičke aktivnosti uvelike pomažu u skidanju kilaže. Treći način gubitka kilograma nakon drugog djeteta je sve raditi kako biste i inače. Da, sve dok se zdravo i raznoliko hranite, vaša briga o dvoje djece definitivno će pomoći u skidanju kila! Pošto je svaka žena posebna, pa kao niste tip osobe koja bi se uhvatila vježbanja kod kuće, postoji i četvrta opcija.

Najbolje je pronaći stručnjake koji vas mogu uputiti u svijet zdravog skidanja kila, posebice nakon poroda jer je tijelo prošlo velike promjene u samo nekoliko mjeseci. Uz to, imati nekoga tko će vas voditi i bodriti u borbi s kilama je zasigurno lakše nego da to prolazite same. Linea Snella nudi 100% prilagođene programe svakoj individui, pa ako tražite podršku na putu za fit formu, možete ugovoriti konzultacije. Linea Snella također nudi i ostale usluge i terapije vezane uz skidanje kilaže, specifično napravljene za svaku osobu i njen životni stil života, što vam može garantirati uspjeh u ispunjenju vašeg cilja – skidanja 10 kilograma nakon drugog djeteta! Sve dok brinete o sebi, a ne samo o drugima, 10 kilograma nakon drugog djeteta će brzo nestati, kao što su i nastali!

 

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!