SA ZDRAVIM ODNOSIMA DO BOLJEG I ZDRAVIJEG ŽIVOTA

Vježbanje i uravnotežena prehrana neizostavan su dio našeg života ako, naravno, želimo živjeti zdravo i osjećati se dobro u vlastitoj koži. Tek kada znamo kako se brinuti o sebi, možemo se brinuti i za druge i za odnose koje gradimo s njima.

Ali vrijedi i obrnuto: neharmonični odnosi s partnerom, djecom, roditeljima, prijateljima, suradnicima, nadređenima i drugim osobama koje svakodnevno ulaze u naš život, pohranjuju negativnu energiju u naše tijelo. To nas često dovodi u različite probleme: zdravstvene probleme, probleme hranjenja, anksioznost, glavobolje, kožne probleme, iritacije, želučane problemi, prejedanje…

To su znakovi dubljih emocionalnih poteškoća koje nijedna dijeta ili tabelata ne mogu riješiti. Pa kako izaći iz začaranog kruga i ući u novu godinu energičniji, lakši i oslobođeni odnosa koji nas blokiraju?

 

Suočite se s negativnim na svim poljima.

“Promijenite sebe i promijenit ćete svijet”, izreka je koju morate zapamtiti. Prihvatite da ne možete promijeniti druge. Možete mijenjati samo sebe i svoj stav prema ljudima, situacijama i preprekama koje vam se u životu pojave. Gdje započeti?

1. Oprostite

Jeste li se ikad poželjeli vratiti u prošlost i promijeniti donesenu odluku, reagirati drugačije, odabrati drugačiji put? DA! Budite svjesni da je prošlost dio vas i da vas je svaka akcija oblikovala u osobu kakva ste danas, sa svim svojim manama i zaslugama.

Neka Vas prošle greške nauče lekciju, ali ne dopustite da vas ometaju u sadašnjosti. Najlakši način da oprostite je da odlučite danas bolje nego tada. Ako ponekad niste znali drugačije, to ne znači da to nećete znati u budućnosti.

2. Upoznajte sebe

Da bismo djelovali drugačije, prvo moramo razumjeti sebe i svoje emocije, reakcije i postupke. Otkrijte koje ste obrasce često ponavljali u prošlosti i gdje se krije uzrok. Svaka naša negativna reakcija uvijek odražava uvjerenja i obrasce koji su duboko ukorijenjeni u nama. Ne trčite pred sobom, ne tražite krivca u drugima, ne trčite u  kuhinju… pronađite bol koja izaziva bijes ili tugu u vama i jednostavno je pustite. To će stvoriti prostor ljubavi, lakoći i pozitivnoj energiji za početak procesa ozdravljenja.

3. Vrijeme je za akciju

Najbolji lijek za negativu u vašem životu ste vi. Naravno, dođu dani kada ste rastreseni, napeti ili tužni zbog vanjskih čimbenika i okolnosti koje ne možete izbjeći. Međutim, potpuno o vama ovisi hoćete li dopustiti da vam preuzmu život.

Ponekad je dobro prvo pogledati stvari iz daljine i povući se u aktivnosti u kojima možemo osloboditi negativnu energiju dok činimo nešto dobro za svoje tijelo. Šetnja svježim zrakom, vježbanje, ples, čitanje, fotografiranje, stvaranje… napravite popis svojih omiljenih aktivnosti i držite ga uvijek sa sobom!

Sljedeći popis koji biste trebali napraviti danas je popis zdrave hrane za ukusne i uravnotežene obroke. Zapravo hrana ima veliki utjecaj na naše mentalno blagostanje. Uz raznoliku i neobrađenu hranu te pravi omjer vlakana, masti, bjelančevina, ugljikohidrata i mikronutrijenata, možemo blagotvorno utjecati na naše fizičko zdravlje, kao i na raspoloženje, mentalne i konstruktivne izazove.

Također možete kontaktirati Snelly terapeute kako biste pripremili kvalitetan plan i program vježbanja prilagođen vašim potrebama i željama. Prijavite se na prvo  besplatno savjetovanje

4. Imajte razumijevanja

Baš kao što trebate znati svoje emocije i osjećaje, tako bi trebalo razumjeti i osjećaje drugih. Budite suosjećajni. Slušajte dobro što drugi imaju za reći i što vam poručuju svojim govorom tijela.

Svatko od nas vodi svoju bitku i budite svjesni da su negativni postupci drugih često jednostavno skriveni vlastitim potisnutim osjećajima i teškoćama. Ponekad je potreban samo lijep osmijeh, topla riječ i dobrodošlica za početak razgovora u pozitivnijoj atmosferi.

5. Izbjegavajte dramu

Okružite se ljudima koji vas čine sretnima i energiziraju vas. Izbjegavajte druženje s ljudima koji vas iscrpljuju i koji su uvijek u potrazi za sukobom. Ili osobe s kojima ne možete biti iskreni. Izrazite ljubav. Prije nego što dođete u konfliktnu situaciju, razmislite je li to uopće potrebno i kako se konstruktivno neslaganje može riješiti u pozitivnoj atmosferi.

 

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!