Marina Han

Mojih prvih 26 kilograma.“

Marina  Han

Moja priča započela je krajem trećeg mjeseca 2017. Tada sam već imala priličan broj kilograma, točnije 101 kg i nisam ih baš puno doživljavala. No moje kile doživljavali su svi oko mene.

Iako se nisam sa njima baš puno opterećivala, strašno me je smetao umor, nemoć, kronični gastritis, bolovi u zgobovima i općenita nepokretljivost.

Što se tiče dijeta, već sam puno toga pokušavala i moram priznati da nije bilo dijete koju nisam isprobala. Neke su bile više, a neke manje uspješne, no nakon svih tih dijeta konačnica je bila jo – jo efekt gdje bi se kile ponovno vratile.

Kako sam se u mlađim danima bavila plesom, čak mi ni takva prehrana nije puno smetala no nakon prve trudnoće u kasnim tridesetima primjetila sam da kile ipak ne idu dole onako kako sam si zamislila. U četrdesetima sve teže i teže bilo je kontrolirati kilažu.

Iako sam samu sebe uvjerila da ja u principu ne jedem puno, sve sam teže ulazila u garderobu koju sam imala u ormaru, a i primjetila sam da u svojim omiljenim dućanima nisam više nalazila garderobu u svojoj novoj veličini.

Kulminacija je nastala kada mi se prilično povećao šećer u krvi i tada sam se već počela brinuti, no ni tada se nisam mogla pokrenuti jer nisam znala kako – a znala sam da nešto moram učiniti. Slučajno sam u jednom razgovoru sa svojom prijateljicom prokomentirala kako mi je teško i kako nemam snage i kako bi htjela skinuti nešto kila, no već sam u startu bila uvjerena da će opet sve biti uzaludno.

Nisam ni znala da su o meni već razgovarali moja mama i moja prijateljica koja je u to vrijeme i sama bila polaznica Linea-e Snella-e i koja je do tada skinula deset kg te joj je tada moja mama rekla neka me slobodno prijavi da ću sigurno krenuti pa makar i na ogledni sat. Ok, probat ću i to no nisam sigurna da će biti nekog efekta, ali ajde da vidimo i to.

 

Krenula sam iako se sve činilo kao nedostižan svemir

Tako sam došla u Lineu gdje me je dočekala Ana. Izmjerila me, izvagala i rekla da bi mi idealna težina bila oko 72 kg te koliko bi ja željela imati? Kao iz topa sam rekla 65 do 67 kg! U sebi sam skoro umrla od smjeha jer to što mi je izletjelo iz usta činilo mi se kao nedostižan svemir.

Također rekla sam da nisam sigurna u sve to no, hadje probat ćemo još i to. Najvažnije mi je bilo da mi se smiri gastritis i da mi se regulira šećer u krvi, a sve ostalo ako bude ok, a ako ne opet ok. (Ana je rekla da je sve moguće – onda moram vjerovati.)

I tako sam krenula polako i sigurno.  početku mi je bilo strašno teško i nikako se nisam mogla “ušemiti” u cijelu priču. No onda sam si nakon nekog vremena posložila kockice u glavi i kile su krenule dole. U početku je krenulo nešto brže skidanje kila, no onda su u nekom periodu kile malo mirovale, no uz svesrdnu pomoć cura iz Linea Snelle, ponovno smo se pokrenuli iz mrtve točke.

Mislim da nikada neću zaboraviti riječi Helene kada me je kroz šalu pitala “koliko ćeš ti mjeseci biti kod nas?” Na to sam kao iz topa ispalila “Bit ću cijelu vječnost” i u tom trenutku sam to i mislila. No kako je vrijeme odmicalo, kile su se ipak topile, polako ali sigurno, a mojoj sreći nije bilo kraja.

Evo sada polako bliži se i jedanaesti mjesec kako se družim sa prekrasnim timom cura u Linea Snelli i u tom periodu uspjela sam izgubiti 26 kilograma i 146 cm. Cilj još nisam dostigla, no već sada sam i prezadovoljna sa svojim izgledom, imam puno energije, nisam umorna, ponovno se mogu baviti sportskim aktivnostima bez osjećaja težine i umora.

I da, najvažnija stvar je ta da od kad sam u režimu prehrane i vježbam u Linea Snelli, više nemam gastritis i nisam popila niti jednu tabletu već jedanaest mjeseci, a šećer u krvi mi je 4.5 – ja sam sretna žena. :-)))

 

 

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!