Mihaela Vulić

„Moja priča možda drugima neće izgledati kao neka bajka iz snova, ali meni je i više od toga.“

Mihaela Vulić

Zovem se Mihaela, imam 41god., razvedena sam i samohrana majka. Rano sam ostala sama i navikla se brinuti za sebe i dijete. Otac mi je poginuo u prometnoj nesreći kad sam bila dijete, a majka je umrla od karcinoma pluća.

Svaku frustraciju i novi problem liječila sam  “ulaskom” u frižider, izjedanjem do iznemoglosti u kasne sate i pušenja kutije-dvije cigareta. Bila sam ovisna o čokoladi i općenito o šećeru kojeg sam lizala sa dlana kad nije bilo čokolade. Moj posao trgovca u kojem sam ostavila svoje najbolje godine, donio je mnoge zdravstvene probleme… od neurodermatitisa do kolesterola, visokog tlaka, astme, tahikardije, menopauze…

Skrivanje od sina i same sebe

Bila sam osoba bez svog JA, bez trunke samopouzdanja, labilna i podložna krivim ljudima… te duboko u sebi neopisivo nesretna svojim životom. Sakrivala sam “debelo tijelo” ispod široke i tamne odjeće. Osjećala sam se ružnom i neženstvenom. Kratka i uska odjeća bile su moj san. Silno sam željela nešto promjeniti, ali sam se “bojala” tih promjena.

Moj mali sin je imao samo jednu želju, a to je da mama prestane pušiti jer se bojao da “mama ne umre kao baka“. Govorio je da me još puno godina želi i treba uza sebe.

Koliko god puta sam se trudila i prestajala, nikad nisam uspjela prestati do kraja. Skrivala sam se od djeteta od 7 god. i pušila. Kad god bi se približio da me poljubi i osjetio miris cigareta, njegov razočarani pogled bio mi je kao nož u srcu..i neopisivo sam se sramila!

Posao iz snova

Jedan poziv i glas s druge strane: “dobar dan, zovemo vas na testiranje i razgovor za posao” bio je prvi korak u mijenjanju mog života. Napokon sam dobila posao iz snova, ono sto sam uvijek željela raditi. Odjednom se pojavila neopisiva želja za nekom velikom promjenom, želja da nešto napravim od sebe.

Surfajući na netu, valjda je sam Bog stavio ispred mene oglas Linea Snelle. Pročitala sam ga nekoliko puta i mislila sam da je to još jedna od onih komercijalnih gluposti koji gledaju da ti izvuku novce.

Nakon što sam prespavala, ponovo sam se vratila na njihovu reklamu i poslala podatke za besplatno savjetovanje. Zašto ne, ionako je besplatno?! U kratkom roku dobila sam svoj termin za razgovor. Pomalo skeptična, otišla sam…i prvo što me je oduševilo na ulazu je veliki osmjeh Helene koja me dočekala.

Sve je bilo puno i pomislila sam: ovo valjda nije tako loše kad toliko žena dolazi! Nakon razgovora, više nije bilo nikakve dileme… JA KREĆEM U SVOJU BORBU!

Moja želja je bila samo da prestanem pušiti, a da se dodatno ne udebljam, jer sam ipak došla u Lineu sa 80 kg.

 

Željela sam sinu ispuniti želju.

Kutija s par cigareta otišla je u smeće. Dobila sam plan prehrane, što je dobro jesti, a što izbjegavati. Jako mi se svidio trening i vježbe. Već nakon tjedan dana,osjetila sam promjene.

Puno sam se bolje osjećala, puno bolje disala. Centimetri su se topili, ali kile su se zabetonirale na meni… Osjećala sam se u trenutku nesposobno. Zar ni kile nisam u stanju skinuti? Upala sam u krizu: nastaviti ili odustati.

Zahvaljujući curama iz Linee koje su mi svaki dan pokazivale zašto ne trebam odustati, nastavila sam. Bile su sigurnije u moj uspjeh od mene same. Sama činjenica da sam na mjestu gdje me nitko ne osuđuje zbog izgleda, stvorila je Linea Snellu mojom sigurnom oazom mira..tu sam se osjećala opušteno i sretno.

Nakon 20 godina ja napokon postajem zadovoljna svojim izgledom. Kile su se topile, centimetri nestajali…

Moram priznati da se moj cijeli život preokrenuo naopako…nabolje! Nisam nikad mogla zamisliti da se sa malo hrane mozeš najesti, da postoji zdrava hrana koja je ukusna, da zapravo sve možeš postići samo ako iskreno želiš.

Nakon što se organizam očistio od nikotina, puno jače sam osjetila mirise i okuse. Napokon sam počela uživati u hrani. Kako sam prije bila ovisna o čokoladi i cigaretama, tako sam sad postala ovisna o tjelovježbi.

Osjećala sam se moćno, kao da mogu planine pokretati. Naravno bilo je tu i kriza. Kad mi je cigareta falila, samo bi se sjetila onog smrada i izjave mojih dragih “lineica”: Ti to možeš!

 

Bajka iz snova

Danas, nakon 4 mjeseca, mogu slobodno reći da sam postala nova žena, sretna i nasmijana, ženstvena i poželjna. Prvi put u životu muškarce moram metlom tjerati od sebe… hahaha…

Što je najvažnije, s vremenom, moje terapeutice su postale moje prijateljice kojima je pošlo za rukom ono što nikome nije: da vratim ponovo svoje JA!  Postigle su da postanem sigurna, stabilna i ZDRAVA osoba.

Ako postoje anđeli na ovom svijetu onda su to tih 6 cura i žena: Helena, Slađana, Ana, Kaja, Silvija i Petra..koje su me naučile da čuda postoje i da sve postaje moguće samo ako se trudiš i to iskreno želiš. A najveća nagrada ovom mom trudu je izjava mog sina: “Hvala mama, ponosan sam na tebe. Volim te!”

Moj život je postao moja bajka!

 

 

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!