Vesna Okić

“Novo poglavlje života.”

Vesna Okić

Kroz moj turbulentan život proživjela sam niz poraza koji su doveli do moje loše zdravstvene situacije. Liječnici su otkrili tri tumora na jetri, a nakon teške operacije potpuno sam klonula. Pošto sam po prirodi borac i ne predajem se nakon nekog vremena izborila sam se s bolešću i nastavila donekle normalan život.

Više sam odmarala, manje izlazila i posvetila se vise tada trogodišnjem sinu. Pošto sam inače jače građe i uvijek sam bila punija nisam bas obraćala pažnju na kile a one su se gomilale i bila sam sve deblja i deblja no ok kupila bih veće hlače, majicu i idem dalje.

 

Nažalost vremenom sam počela teško disati, brzo se umarati, tlak mi je postao jako visok, otkucaji srca jako ubrzani a čak sam nekoliko puta ostala i bez svijesti. Našla sam se opet u jako teškoj situaciji. Liječnici su nakon dosta pretraga zaključili da trebam piti 9 tableta dnevno da bi mogla koliko toliko funkcionirati a ja sam pomislila ‘alo? Toliko tableta na moju bolesnu jetru?’…

Bila sam pred zidom, nisam se usudila otići sa sada sedmogodišnjim sinom do parka, bojala sam se voziti auto… Gledajući sina koji je mali i treba mu mama, kćer koja je odrasla žena ali joj isto tako treba oslonac, i supruga koji je moja najveća životna podrška, moja stijena… onaj borac u meni se probudio i morala sam nešto učiniti.

Ali što? Gdje je izlaz? Dijeta? Vježbanje??

Ali ja volim jesti i ne mogu biti gladna… pijem puno tableta pa moram i jesti.

Imam 44 godine i nikad u životu nisam vježbala a radi srca i jetre moram biti oprezna…

I tako googlajući i tražeći riješene naišla sam na Linea Snellu. Čitala sam iskustva klijentica i uvidjela da bi to mogla biti dobra opcija za mene i moje probleme. Dogovorila sam termin za informativni razgovor ne znajući što me čeka.. Pomalo sam se bojala dali ja to mogu? Tamo se vježba? Kakva je prehrana?

Kod mog ulaska u Lineu Snella na prvi razgovor dočekala me Natalija, djevojka prekrasnog osmjeha, puna topline i neke sigurnosti, zračila je samopouzdanjem ohrabrila me da sam na pravom mjestu.

Nataliji sam otvorila srce i dušu, objasnila joj svoju zdravstvenu situaciju i zelju da želim nešto promijeniti. Kako je jedan od uzroka bila moja prekomjerna težina, a Natalija je rekla: „ok, hajdemo napraviti prvo vaganje i mjerenje“, stala sam na vagu i šok 118,5 kg !?? Nisam ni bila svjesna koliko kila nosim na sebi viška i koliko je to opterećenje za moje srce, tlak, koliko moje cijelo tijelo trpi. Natalijin osmjeh i riječi: ”možete vi to” su me trgnule.

Natalija me pitala što je moj cilj? Cilj?? Da mogu funkcionirati bez tako puno tableta, da mogu biti ponovo svoja, ma želim život. Nisam razmišljala da mogu ponovo stati u traperice iz mladosti, ni o haljini s mature. Ja sam samo razmišljala kako da povratim svoje zdravlje.

Natalija je rekla pošto ste visoki 180, stavit ćemo cilj osamdesetdevet kilograma, a zdravlje će se s vremenom popraviti. Pogledala sam je u čudu i rekla to je nemoguće, ali njezin siguran izraz lica i optimistični smiješak mi nije dao mira. Rekla sam si, ok probat ću mjesec, dva pa da vidim.

Uz Natalijinu pomoć i Linea Snella metodu, odabir vježbi baš za mene, plan prehrane koji i nije strašan (jedem 5 puta dnevno??), krenula sam…

U početku svega, bilo mi je teško, moje tijelo je bilo tromo , teško pokretljivo, prehrambene navike sam morala potpuno preokrenuti ali moram priznati nisam bila gladna. Svaki dolazak u Lineu Snellu je za mene bio izazov ali s vremenom sam dolazila sa sve više radosti jer sam znala da radim nešto dobro za sebe i svoje tijelo. Natalija me vodila sve vrijeme, bodrila, bila podrška kad god je bilo teško, ona je vidjela svjetlo na kraju tunela, dok sam ja još uvijek smatrala daje sve u magli i nemoguće.

Dan za danom osjećala sam se sve bolje i bolje, gubila sam kilograme i centimetre, a Natalija me sve vise bodrila i poticala da ustrajem!! Kada su vježbe bile teške, držalo me to da mogu i hoću. Za manje od 5 mjeseci došla sam do cilja. Moje srce normalno kuca, tlak se normalizirao , osjetila sam ponovo radost, mogla sam se posvetiti sinu, kćeri, mužu. Pazite funkcioniram bez ijedne tablete i naravno daje i mojoj jetri sad puno lakše.

Nažalost zbog bolesti muža na skoro mjesec dana sam prekinula dolaske u Lineu i desilo se skoro pa nemoguće: meni je falilo vježbanje, Linea Snella, Natalija i druge cure. Došli su Božić i Nova godina i naravno koji kolač ili nezdrava hrana, ali evo me nazad u Linea Snelli.

Nisam dobila niti deku nazad, moje tijelo drugačije funkcionira, ja sam stekla drukčije prehrambene navike i ako nešto zgriješim to se odmah ne vidi jer nema jo-jo efekta. Kilaža stoji a ja ću nastaviti odlaziti u Lineu Snellu i družiti se s Natalijom i curama i dalje, vježbati i uživati u svakom dolasku.

Pokrenula sam novo poglavlje u životu.

Najviše sam zahvalna Nataliji koja je vjerovala u mene i kada ja nisam, hvala Linei Snelli na vrhunskom konceptu, na odlično smišljenom jelovniku, na prilagođenim vježbama za svakog posebno, hvala na uživanju u presoterapiji, thermodeki, Bodywarmu, hvala svim curama na podršci.

Ja u svakodnevnom životu svima tko me pita preporučujem da se obrate stručnom osoblju Linea Snella i naprave nešto za sebe i svoje tijelo.

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!