Je li zima idealno razdoblje za započeti s mršavljenjem?

Zima je povoljno razdoblje da se posvetite izgradnji zdravijeg i vitkijeg tijela. Uz višak vremena, manje obaveza i novogodišnju motivaciju možete krenuti u uspješan proces gubitka suvišnih kilograma. Sve detalje saznajte u nastavku

Uništite efekt prejedanja i ostvarite dvostruki fit učinak

Efekt prejedanja je svojevrsni standard tijekom blagdanskih dana pred kraj godine. No, iako mnogi tijekom tih blagdanskih dana nakupe dodatne kilograme, vama to može biti prilika da ostvarite dvostruki učinak na mršavljenje.

Naime, ako pripazite na količinu hrane koju unosite tijekom blagdana, spriječit ćete prejedanja. S druge strane, ako dodatno pojačate proces treniranja tih dana uspjet ćete ostvariti određen gubitak kilograma.

Dakle, možete ostvariti dvostruki učinak. Spriječiti nakupljanje kilograma zbog viška hrane i ostvariti gubitak kilograma zbog dodatnih tjelesnih aktivnosti. U zimskim danima uglavnom imamo manje obaveza i više slobodnog vremena pa ujedno imamo i dovoljno slobodnog vremena za trening.

Novogodišnja motivacija kao korak prema uspješnom mršavljenju

Novogodišnje odluke često su vezane upravo uz gubitak suvišnih kilograma i postizanje boljeg tjelesnog izgleda u novoj godini. Novogodišnja motivacija može biti odličan početak za uspješan proces mršavljenja.

 

Potrebno je otprilike 3 tjedna kako bi se usvojila nova navika, odnosno kako bi neko ponašanje postalo nova navika. Ako izdržite prva 3 tjedna na novogodišnjoj motivaciji možda rutina vježbanja i zdrave prehrane postane vaš svakodnevni ritual.

Uglavnom, iskoristite novogodišnje odluke i motivaciju kako biste izgradili dugoročno zdrave navike. Kratke dijete i brza mršavljenja ionako nisu kvalitetno dugoročno rješenje. Motivirajte se novogodišnjim ciljevima i započnite uspješan proces mršavljenja.

Višak vremena zimi pretvorite u uspješno mršavljenje

U zimskim mjesecima uglavnom imamo puno više slobodnog vremena. To slobodno vrijeme možete provesti ležeći ispred TV-a ili možete učiniti nešto dobro za vaše tijelo i zdravlje. Odluka je na vama.

U zimskim mjesecima započinje izgradnja tijela i tjelesne forme za ljetni period. Dakle, ako želite u ljetnim mjesecima izgledati fit i zavodljivo na plaži, višak slobodnog vremena zimi uložite u trening i pripremanje zdravih obroka.

Proces mršavljenja uopće ne mora biti naporan. Važno je održavati kalorijski deficit, tj. važno je potrošiti više kalorija nego što ih unosite kroz hranu i pića. Zima je odličan period za kontrolu unosa hrane i pića, ali i odlična prilika za vježbanje u zatvorenom (ili na otvorenom).

Kako iskoristiti zimsko razdoblje za početak procesa mršavljenja?

Zima, kao i svako drugo godišnje doba, ima svoje prednosti i nedostatke kada je u pitanju proces mršavljenja. No, valja naglasiti važnost treniranja i zdrave prehrane zimi, kako bi se postiglo fit i lijepo tijelo za ljetne mjesece.

Zimski mjeseci ograničavaju vas u treniranju na otvorenom, no nude priliku za kvalitetno treniranje u zatvorenom. Centri Linea Snelle pa čak i soba u vašem domu mogu biti odlično mjesto za obavljanje svakodnevnog treninga. Na otvorenom zimi možete šetati, trčati ili primjerice skijati (ako za to imate mogućnosti).

Želite li izgraditi lijepo fit tijelo do ljetnih mjeseci, zima je pravo vrijeme za započeti s mršavljenjem. Dogovorite besplatno savjetovanje s našim stručnjacima i saznajte kako postići tijelo o kakvom maštate. Vrijeme je za rad na sebi. Dogovorite besplatno savjetovanje klikom ovdje.

Slični sadržaj

Pozivamo Vas na besplatno, neobvezujuće savjetovanje
Kontaktirajte nas i dogovorite termin za BESPLATNE Linea Snella konzultacije.
Zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve!